12 Aprilie 2021                                                                 
  Home
  Articole
  Arhiva revista
  Publicitate
  Contact
 

CUVÂNTUL PREŞEDINTELUI

Unul din cele mai importante momente ale anului, îl reprezintă evenimentul comun ARTS – EURALARM din 4 iunie de la Bucureşti. ARTS, membră a secţiunii de servicii a EURALARM încă din 2009, este pentru a 2-a oară gazda celui mai important eveniment european care reuneşte cei mai importanţi producători, integratori şi asociaţii profesionale din EUROPA.
(citeste mai mult)


TENDINŢE ÎN EVALUAREA RISCULUI DE SECURITATE

Cele mai multe dintre metodologiile de evaluare a riscului pornesc de la identificarea, caracterizarea şi evaluarea resurselor organizaţiei, înţelese ca orice are valoare pentru organizaţie, în domeniul de aplicare al evaluării. Nivelul riscului este determinat în etapa de analiză pornind în general de la analiza ameninţărilor şi a oportunităţilor, analiza vulnerabilităţilor şi a capabilităţii, respectiv analiza impactului şi a criticităţii. Nivelul de risc, exprimat prin plauzibilitate si consecinţe este ponderat prin nivelul de eficacitate al mijloacelor de control al riscului aplicate şi funcţionale. (citeste mai mult)

 

DE CE ESTE SIMPOZIONUL EURALARM DE LA BUCUREŞTI UN EVENIMENT CE NU TREBUIE RATAT - INTERVIU CU DOMNUL LANCE RÜTIMANN

Revista ALARMA a stat de vorbă cu domnul Lance Rütimann, omul din spatele Simpozionului Euralarm 2018, eveniment care va avea loc la București pe 4 iunie, împreună cu Confernţa Naţională a ARTS. Domnul Rütimann este Director General al diviziei de Afaceri pentru Tehnologiile Siemens care se adresează clădirilor și președintele Comitetului Advocacy al Euralarm, care se ocupă de relaţia cu autorităţile europene. (citeste mai mult)

 

OPORTUNITATEA UNEI NOI PROROGĂRI DE TERMEN VERSUS APLICAREA REGLEMENTĂRILOR ÎN VIGOARE

Tocmai pentru a anihila unul din argumentele (reale) al celor cu poziție pro-prorogare și demontarea susținerii de către asociații și patronate este nevoie de o corecție legislativă pe care autoritatea să o finalizeze cât mai rapid, în sensul de a se clarifica nevoia de securitate și limita de acceptabilitate pentru aceste mici entități. (citeste mai mult)

 

SECURITATEA INTEGRATĂ

Evaluatorul de risc la securitate fizică recomandă, la un moment, ca o ușă să fie închisă/blocată iar evaluatorul de risc la incendiu impune, în alt moment, ca aceeiași ușă să fie deschisă. Amândoi au dreptate din perspective proprii, însă nimeni nu i-a pus față în față pentru a-și armoniza pozițiile într-o perspectivă comună. (citeste mai mult)

 

DESPRE RAPORTUL DINTRE PROFESIONALISM ŞI RESPONSABILITATEA SOCIALĂ ÎN ROMÂNIA DE AZI

- O ANALIZĂ A DOMENIULUI SECURITĂŢII LA INCENDIU - Aplicarea și la noi a acestor principii verificate pe plan mondial, ar corecta și raportul dintre profesionalim și responsabilitate, întrucât profesionalismul primei zone conduce la responsabilitate (politici și direcții naționale trasate, soluții concrete asumate de către specialiști, în mod responsabil 100% etc.) pe când profesionalismul celei de a doua trebuie să conducă la eficiență (eficiența intervențiilor, reducerea pagubelor materiale și umane etc.). (citeste mai mult)

 

SMART <GDPR> CITY

Acordul persoanei identificate prin aceste date este un element foarte important al Regulamentului iar descrierea lui este foarte detaliată în textul legislativ – acordul trebuie să fie primit într-un mod concis, într-o formă ușor de ințeles și folosind un vocabular simplu, cu scop explicit și limitat în timp. În plus, în momentul în care se obține acest acord trebuie adus la cunoștința persoanei în cauză și dreptul de a solicita actualizarea sau ștergerea datelor cu caracter personal (termenul utilizat în textul legislativ fiind "dreptul de a fi uitat") (citeste mai mult)

 

COMUNICATE

Noua platformă europeană pentru stingere a incendiilor va modela viitorul industriei sub umbrela EURALARM Semnarea protocolului de colaborare ARISI - ARTS – ASI Cele mai mari companii pentru tehnică de securitate prezente la Romanian Security Fair 2018 (citeste mai mult)

  

Copyright © 2007-2021 Alarma SRL
Toate drepturile rezervate.
powered by PROMPT SYSTEMS
Home | Articole | Newsletter | Publicitate | Contact