Revista a profesionistilor din domeniul sistemelor de securitate si celor interesati in a cunoaste tendintele de dezvoltare ale pietei de securitate din tara noastra si din lume.

AZiGUARD – SOLUTIA IDEALA DE PAZA ELECTRONICA, PRIN ANALIZA VIDEO

AZiGUARD – SOLUTIA IDEALA DE PAZA ELECTRONICA, PRIN ANALIZA VIDEO

- include un STUDIU DE CAZ-
 

 

Ce este AZiGUARD?

Practic, reprezinta combinatia perfecta pentru serviciile moderne de securitate. Permite ca paza si supravegherea intr-o anumita zona sau perimetru, sa fie realizate cu un sistem de camere video, deservite de serverul TRASSIR. Acesta are module complexe de analiza video, printre care si cel specific, denumit Human Detector. Dupa cum ii sugereaza si numele, acest modul are capabilitatea de a determina imediat in imagini daca, intr-un anume teritoriu si interval de timp intervin forme umane. In acel moment, TRASSIR declanseaza o alarma in dispeceratul video al operatorului de servicii, care poate prelucra acea alarma in mai multe moduri. Poate transmite un mesaj audio persoanei sau persoanelor care au incalcat „bariera” zonei protejate. In acelasi timp, comunica cu echipajele de interventie aflate in proximitate, pentru a se deplasa la fata locului si a rezolva operativ incidentul. Pe scurt, atat de simplu functioneaza AZiGUARD.

Dar si atat de eficient!

 

 

Din ce este compus sistemul AZiGUARD?

Elementele principale ale AZiGUARD sunt:

 • sistemul CCTV. Poate fi compus din orice camere analogice sau IP, cu orice rezolutie. Evident, cu cat rezolutia si time-frame-ul camerelor sunt mai mari, cu atat acuitatea si calitatea detectarii sunt crescute.
 • platforma TRASSIR, oferita de AZiTREND, avand modulul Human Detector, special proiectat pentru aceste activitati. Este cel mai performant soft de analiza video de securitate. Este compatibil cu aproape toate camerele video de pe piata (99,9% dintre ele).
 • partenerul de servicii de monitorizare si supraveghere, care sa fie dotat cu dispecerat video, conectat la serverul TRASSIR.
 • partenerul de servicii de interentie operativa, care sa aiba in proximitate echipajele necesare rezolvarii operative a eventualelor incidente aparute.

Intreg acest ecosistem trebuie sa functioneze sigur, dupa niste proceduri stricte si specifice, astfel incat UNIVERSUL AZIGUARD sa fie unul sigur, garantat!

 

De ce AZiGUARD?

Cu TRASSIR, dispecerul video poate urmari pana la 1000 de camere video in acelasi timp. Evident nu are in fata toate cele o mie de imagini. Sistemul de analiza video ii indica doar acele monitoare care prezinta interes, in conformitate cu criteriile stabilite pentru indeplinirea supravegherii video. In cazul AZIGUARD, fac pop-up doar camerele care indica imaginile cu incalcarea teritoriului de catre eventualii intrusi. Astfel, sunt eliminate camerele unde „nu se intampla nimic” in acel moment. Prin acest procedeu, munca unui agent dispecer video este mult mai eficienta, pentru ca nu trebuie sa mai stea, ca in cazul clasic, ore intregi privind 120-150 de camere in care nu misca nimic. In aceste cazuri, de obicei oboseala este evidenta, iar capacitatea de concentrare, acuitatea si eficienta sunt mult reduse. De aceea AZIGUARD optimizeaza rezultatele dispecerizarii video.

Un alt element semnificativ este cel al calitatii supravegherii video. Human Detector are in spate un soft performat de analiza, care deosebeste clar formele si siluetele umane, fata de cele ale unor animale, sau ale vegetatiei in miscare – mai ales in cazul unor vanturi sau vijelii. Astfel, cele mai multe din alarmele false sunt eliminate.

Si, poate cel mai important element pe care trebuie sa-l amintim, este cel financiar: AZiGUARD economiseste CEL PUTIN 20% din costurile cu serviciile de paza umana, in conditiile in care este mult mai eficient decat aceasta. Asa cum stim, salariile minime in Romania au un ritm de crestere anuala, estimat cu 10%. Acestea sunt costuri implicite, fara sa aduca o crestere si a calitatii serviciului. In schimb, tehnologia, in timp, devine mult mai ieftina, asa incat o investitie in AZiGUARD este una dintre cele mai smart. Si cu castig garantat, pe multi ani!

 

STUDIU DE CAZ

S-a analizat cazul unei unitati de productie de 250 000 m2, cu un perimetru total de 2000m. Sunt 500 angajati care lucreaza in 2 schimburi.

Paza actuala este asigurata de 3 posturi de paza, 24/7.

 • Postul 1 - control acces;
 • Postul 2 - perimetrul;
 • Postul 3 - cantar electronic, hala echipamente protectia muncii, alcool test, utilaje automatizate, fara prezenta umana.
 

 In concluzie, chiar si in primii 3 ani, in care intreg sistemul se amortizeaza, reducerea costurilor totale de securitate este semnificativa. Iar dupa aceea, ea se accentueaza puternic.

 

Conceptul AZiGUARD

Pasul 1 - Recunoasterea evenimentului

Camerele video sunt amplasate asupra perimetrului sau ariei ce se protejeaza. Soft-ul Trassir recunoaste in imaginile video, prin modulul “Trassir Neuro Detector” oamenii, masinile sau bicicletele ce incearca sa patrunda in perimetrul zonei/ariei protejate.

Pasul 2 - Notificarea

 Odata creat evenimentul de recunoastere a unei persoane, masini sau biciclete, dispecerul aflat in dispeceratul companiei de securitate este notificat prin pop-up pe monitorul de lucru, primind instant imaginea video din locatie. Pentru a-i facilita la maxim modul de lucru, dispecerul poate gestiona evenimentele atat din interfata Trassir, dar si din software-ul de dispecerizare a companiei de securitate, prin integrarea celor doua sisteme

Pasul 3 - Confirmarea

Avantajul accesului instant la imaginile video, se transpune direct in confirmarea oricarui eveniment din dispecerat si dislocarea echipajului doar la evenimente reale. Cunoastem cu totii gradul de alarme false generate de catre un sistem perimetral clasic si de necesitatea de a disloca echipajele la orice eveniment produs. Acum luam in calcul o reducere de pana la 99% a alertelor false si deplasarea echipajelor de interventie doar la evenimentele reale.

Pasul 4 - Interventia

Odata confirmat evenimentul, echipajul de interventie se deplaseaza in locatie pentru rezolvarea cazului. Sunt si alte instrumente ce stau la indemana dispecerului pentru a gestiona evenimentul, pana la sosirea acestuia in locatie. Comunicatia directa prin difuzoare exterioare amplasate in obiectiv cu mesaje descurajatoare, urmarirea usoara a intrusului, verificarea hartii obiectivului cu pictogramele amplasarii camerelor video de culori diferite acolo unde este miscare, astfel incat echipajele sa receptioneze coordonate cat mai exacte.

 

Platforma de analiza video TRASSIR

VMS - Video Management System TRASSIR este componenta de baza a intregului sistem de paza electronica, fiind caracterizata prin ergonomia si posibilitatile infinite de automatizare, ce transforma informatiile sistemului video existent sau nou, intr-un sistem proactiv si usor de utilizat.

Printre beneficii:

 • Reduce timpul de lucru din Dispeceratul de Monitorizare cu pana la 50%;
 • Reduce timpul de cautare in arhiva video a evenimentelor cu pana 90%;
 • Reactioneaza la scenarii si alerte automatizat;
 • Creeaza si transmite rapoarte de evenimente si/sau informatii personalizate;
 • Gestioneaza arhiva de inregistrari inteligent, cu pierderi minime in orice situatie;
 • Integreaza echipamente 3rd party pentru confirmare sau cautare a evenimentelor;
 • Inglobeaza intr-o interfata unica un numar nelimitat de dispozitive, usor de gestionat.

 

Modulele de Analiza Video Trassir

Acestea sunt instrumentele de recunoastrere in imaginile video a obietelor de tip persoana, masina, bicicleta, cap persoana, numar de inmatriculare, tip masina, casca/vesta de protectie, directie de deplasare, recunoastrere produse sau spatii libere la raft, miscare obiecte mai mici ca… sau mai mari ca…, urmarire obiecte in miscare etc.

Cu ajutorul Modulelor de Analiza Video Trassir puteti:

 • gestiona perimetrul obiectivului contra efractiei si confirmarea evenimentelor din Dispecerat;
 • gestiona acesul automobilelor dupa numere de inmatriculare si/sau tipuri de auto;
 • numara si/sau alerteaza prezenta obiectelor recunoscute;
 • verifica purtarea castilor sau echipamentelor de protectie;
 • detecteaza posibilele fraude ale angajatilor la casele de marcat;

 

ACTIVE SEARCH  - Cautare interactiva performanta doar a miscarilor de obiecte in arhiva video modulul de cautare inteligent al softului TRASSIR, cu rezultate exceptionale in domeniul retail industrial, cladiri de birouri, parcari. Reduce semnificativ timpul necesar gasirii informatiilor in arhiva sistemului video.

TRASSIR PLANS - Permite adaugarea unor planuri ale obiectivelor sau diverse harti geografice pentru a oferi identificarea mai usoara a unui obiect Trassir (camere video, elemente de control acces, teleporti etc).

Hartile interactive permit accesul la zonele monitorizate pe nivele de detaliu, de la nivelul unei harti de tara pana la harta unei cladiri si schita unei incaperi.

Trassir Teleporti - Modul suplimentar pentru Trassir Plans, prin care se realizeaza accesul la urmatoare camera direct, prin click pe pictograma.

EVENT SEARCH - permite filtrarea evenimentelor în funcție de cuvinte cheie, oferind astfel usurinta în căutarea unei acțiuni/semnal/eveniment specific în sistem, cum ar fi logarea unui operator, schimbarea starii de functionare a sistemului, intersectare lini, recunoastere om, masina, bicicleta, deconectarea sau conectarea dispozitivelor din sistem.

Fiecare eveniment este insotit de acces in arhiva la momentul aparitiei acestuia datorita posibilitatilor de integrare. Trassir Event Search face posibila cautarea dupa evenimente in functie de anumiti parametri (control acces, alarme antiefracite, antiincendiu).

HEAT MAPS - Modulul de analiza a imaginii video Trassir HeatMaps  este utilizat pentru a detecta obiecte ce se deplaseaza in zona camerei video. In regim dinamic, HeatMaps acopera imaginea video cu culoare de la cald (rosu) unde miscarea in cadru e mai proaspata lasind o urma in timp pana la culoare rece (albastru).

 

Recomandari pentru analiza locatiei, in vederea implementarii serviciului de paza electronica

Situatia existenta

 • Surse de iluminare prezente (daca exista, de indicat pe harta punctele);
 • Indicarea pe harta a punctelor ce prezinta stalpi, turnuri, gard inalt, etc
 • Surse de tensiune 220V (daca exista de indicat pe harta punctele);
 • Obstacole: copaci, masini parcate, etc (daca exista de indicat pe harta punctele, cu indicarea marimilor aproximative);
 • Surse de perturbatii pentru camera surse de fum, aburi (daca exista de indicat pe harta punctele, cu indicarea marimilor aproximative);
 • Camere video existente si amplasarea lor pe harta(model, rezolutie, lentila).

Situatia operationala

 • Poze din locatie diferite unghiuri (se ataseaza in format electronic);
 • Definirea zonelor de interes.(Parcare, intrare, rampe etc);
 • Cai de acces in incinte, zone prin care pot circula persoane/masini si denumirea lor;
 • Amplasare autoturisme parcate, depozitare marfa in exterior
 • Posturi de paza existente si amplasarea lor.

 

Definirea proiectului

 • Determinarea scopului protejarii, perimetral sau in jurul cladirii, bunuri specific de protejat;
 • Determinarea locului de amplasare a serverului de analiza video si indicarea pe harta;
 • Modalitatea de armare/dezarmare(Control access, program de lucru, telecomanda);
 • Posibilitatea de cablare: aerian sau terestru;
 • Detalii despre transmiterea de date;
 • Automatizari necesare.

 

Configuratia sistemului de analiza video

Numarul de camera video necesar

In functie de distanta recomandata dintre camerele video si elementele specifice observate se stabileste numarul necesar de camere video. Se recomanda o camera la fiecare 35 – 40 m.

Server de analiza video

Internetul disponibil in fiecare locatie si numarul de camere, determina modalitatile de efectuare a analizei video.

 • Analiza video Locala
 • Analiza video centralizata

Dispeceratul de securitate

 • Software de analiza video Trassir a fost integrat cu alte software de management al sistemelor de efractie si alertele pe persoana in zona de protectie este furnizata si tratata in mod familar cu alertele de efractie, in plus existand posibilitatea de confirmare video a evenimentelor.

Necesarul de internet in locatie

 • 16 mb/s pentru 16 camere.

 

 

Bugetarea sistemului de paza perimetrala

Conform indicatiilor mentionate mai sus, bugetarea sistemelor de securitate perimetrala prin analiza video poate fi recomandata de catre Azitrend sau ofertata de catre un partener ce detine un dispecerat integrat si sunt necesare urmatoarele informatii:

 • Numar de camere video
 • Scenarii specifice de automatizari
 • Disponibilitate de internet.

 

AZiTREND este distribuitorul exclusiv in Romania si Uniunea Europeana al solutiilor integrate de securitate si a tehnologiei pentru sistemele de securitate  Trassir, produse de catre compania DSSL;

AZiTREND in cifre:

 • 5 ani prezenta pe piata solutiilor de securitate;
 • Peste 25.000 de camere video supravegheate in platforma VMS Trassir;
 • Peste 5.000 de camere video supravgeate cu tehnologia AZiGUARD de Paza Electronica de la distanta;

 

In ultimii ani, in piata din Romania, am reusit sa implementam atat proiecte mari, la scara nationala, precum remodelare retea Selgros, extindere retea Profi, cat si proiecte mici si medii castigate in principal datorita posibilitatii de customizare: Stadionul CFR Cluj, FRF, Sediul nou Dacia Renault, Romcarton etc.

Pentru infromatii suplimentare si detalii, va rugam sa ne vizitati pe www.azitrend.ro, sau sa ne contactati oricand la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Va asteptam!

 

 

*****

Media

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Zona 4 de reclame