Revista a profesionistilor din domeniul sistemelor de securitate si celor interesati in a cunoaste tendintele de dezvoltare ale pietei de securitate din tara noastra si din lume.

Supraveghere video inteligentă pentru industrie și producție: de la securitate de bază la transformare digitală

Supraveghere video inteligentă pentru industrie și producție: de la securitate de bază la transformare digitală

Publicat de: Konica Minolta

În prezent, tot mai multe organizații folosesc tehnologia pentru analize avansate, automatizarea proceselor și transformare digitală, obținând astfel un avantaj competitiv față de companiile tradiționale.

Inteligența artificială poate contribui la optimizarea proceselor și îmbunătățirea protecției bunurilor, echipamentelor si oamenilor. Prin intermediul tehnologiei de supraveghere video, cu inteligență artificială, se pot obține numeroase beneficii în domenii esențiale, precum producția industrială: creșterea calității produselor, creșterea vitezei de producție, reducerea erorilor umane și prevenirea accidentelor de muncă.

 

Konica Minolta România oferă soluții personalizate bazate pe tehnologia video MOBOTIX, ce răspund cerințelor speciale ale companiilor din domeniul industrial. Pe baza algoritmilor de analiză video avansată, soluțiile oferite permit inspecția vizuală a calității produselor, detecția defectelor de ambalare sau etichetare, asigurarea securității muncii, precum și detectarea comportamentului suspicios. Astfel, tehnologiile hardware și software inovatoare permit atât securizarea completă a fluxurilor de producție, cât și reducerea costurilor și creșterea profitabilității prin optimizarea proceselor.

 

Echipamentele folosite în mediile industriale trebuie să funcționeze fără întrerupere în condiții extreme - praf, murdărie, umiditate, temperaturi ridicate sau scăzute, condiții meteo nefavorabile, iluminare slabă, întuneric. Sistemele video MOBOTIX sunt proiectate să reziste acestor condiții extreme pentru o perioadă îndelungată. Timpul mediu de funcționare fără defecte este mai mare de 9 ani și nu sunt necesare carcase suplimentare sau echipamente de aer condiționat pentru instalarea la interior sau exterior, ceea ce pentru companii înseamnă o reducere considerabilă a costurilor de achiziție și întreținere. Modulele optice de înaltă sensibilitate, senzorii termici sau cu infraroșu și aplicațiile software inteligente asigură obținerea de imagini de calitate, în cele mai dificile condiții optice.

 

Funcționarea utilajelor în condiții optime, siguranța angajaților și fiabilitatea operațiunilor sunt esențiale pentru orice companie din domeniul industrial sau de producție. Deseori, accesul persoanelor neautorizate în halele  de producție trebuie restricționat. De asemenea, există zone speciale cu acces limitat. În egală măsură, securizarea clădirilor și echipamentelor la incendii este fundamentală. Tehnologia video avansată MOBOTIX oferă măsuri preventive de monitorizare a oamenilor, spațiilor, utilajelor și investițiilor, detectarea intruziunilor, protecție împotriva furturilor, controlul accesului și detecția timpurie a incendiilor.

 

Monitorizarea manipulării în siguranță a materialelor periculoase, folosirea corectă a utilajelor industriale și asigurarea mentenanței echipamentelor în locații periculoase sau inaccesibile sunt la fel de importante în sectorul industrial și de producție și presupun scenarii suplimentare de asigurare a securității muncii. Măsurile de securitate a muncii constau în prevenirea greșelilor atât a celor ce rezultă din greșeli umane, cât și a celor cauzate de funcționarea defectuoasă a echipamentelor. Sistemele video inteligente MOBOTIX ajută la monitorizarea procedurilor interne de securitate a muncii. De exemplu, ele pot declanșa automat o alarmă dacă lucrătorii care manipulează substanțe periculoase cad la pământ. Totodată, sistemele monitorizează zonele inaccesibile sau periculoase pentru oameni, cum ar fi interiorul utilajelor sau sistemele de conducte.

 

Îmbunătățirea proceselor de lucru vizează monitorizarea etapelor de producție, controlul stocurilor și mentenanța de la distanță a echipamentelor industriale. Reducerea și prevenirea întreruperilor pot fi asigurate prin monitorizarea liniilor de producție, detectarea automată a defectelor sau numărarea digitală a produsele finite. Multe inspecții periodice ale echipamentelor pot fi efectuate de la distanță, ceea ce duce la economie de timp. Folosirea aplicațiilor moderne de inteligență artificială deschide noi posibilități prin care sistemele video pot fi sincronizate cu sistemul de control al echipamentelor și pot declanșa alarme sau urmări procese în mod autonom.

 

Nu în ultimul rând, trebuie menționate aspectele legate de securitatea cibernetică. Aceasta este o prioritate și un subiect sensibil pentru orice companie industrială. Succesul oricărei afaceri constă în păstrarea confidențialității datelor. Soluțiile MOBOTIX sunt recunoscute pentru securitatea cibernetică excelentă. Toate elementele sistemului sunt securizate folosind criptarea, conexiuni sigure, certificate digitale și parole puternice. Sistemul asigură trasabilitatea completă a acțiunilor utilizatorilor, fiind în același timp conform cu reglementările GDPR.

 

Media

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Zona 4 de reclame