Revista a profesionistilor din domeniul sistemelor de securitate si celor interesati in a cunoaste tendintele de dezvoltare ale pietei de securitate din tara noastra si din lume.

Soluții de securitate inteligente bazate pe tehnologia de termoviziune Mobotix

Soluții de securitate inteligente bazate pe tehnologia de termoviziune Mobotix

 

Konica Minolta Business Solutions România, lider pe piaţa sistemelor de printare şi integrator de soluţii şi servicii IT, furnizează pe piața locală întreg portofoliul de soluții de securitate MOBOTIX, inclusiv gama de camere cu termoviziune.

Echipate cu senzori ce fac vizibilă radiația termică a unui obiect sau corp, camerele MOBOTIX cu termoviziune sunt sisteme proactive, capabile să înregistreze și să transmită instantaneu alerte despre zonele de risc, prin monitorizarea diferențelor de temperatură cu o precizie de 0.1°C, într-un interval de măsurare de la -40° C până la +550° C.

 

Spre deosebire de camerele tradiționale cu senzori optici, camerele termice pot detecta diferențe de temperatură extrem de mici, afișându-le vizual în culori diferite, și informa astfel prin notificări automate, ori de câte ori temperatura crește peste valoarea predefinită.

 

Tehnologia de termoviziune acoperă cerințe specifice pentru o varietate de domenii de activitate, de la producție și industrie, companii de utilități și energie, construcții, transporturi și logistică sau industria alimentară, până la autorități, instituții publice și agenții guvernamentale.

 

Pe lângă scenariile de securitate cele mai frecvente legate de protecția perimetrală, soluțiile cu termoviziune MOBOTIX sunt extrem de utile în diferite scenarii precum monitorizarea zonelor critice și de frontieră, supravegherea proceselor de producție, depozitarea, stocarea sau transportul de mărfuri și substanțe periculoase, detecția incendiilor în spații interioare sau la exterior, protecția și monitorizarea echipamentelor industriale, supravegherea lanțurilor frigorifice.

 

În plus, camerele MOBOTIX cu facilități de termoviziune permit integrarea de senzori cu radiometrie termală. Aceștia sunt senzori calibrați de înaltă performanță ce măsoară radiația termică pe toată imaginea capturată, oferind o valoare de temperatură pentru fiecare pixel al scenei monitorizate. Radiometria termică permite totodată configurarea simultană a 20 de ferestre de monitorizare care pot genera alerte atunci când sunt depășite anumite valori prestabilite. Funcția este extrem de utilă pentru sectorul industrial și de producție, construcții sau transportul aerian și maritim, acolo unde spațiile de activitate se întind de obicei pe suprafețe foarte mari, precum fabrici, hale industriale sau depozite, șantiere, aeroporturi sau porturi maritime. 

 

Camerele MOBOTIX cu senzor dual beneficiază, totodată, de o funcție specială de suprapunere a imaginii termice cu imaginea oferită de senzorul optic (Thermal Overlay). Cu ajutorul punctelor fierbinți din imaginea termică se pot identifica echipamente supraîncălzite care funcționează defectuos și pot fi detectate surse periculoase de căldură sau foc. Astfel, această funcție poate fi utilizată extrem de eficient atât pentru detecția timpurie a incendiilor, cât și pentru prevenirea întreruperilor neplanificate și creșterea productivității proceselor din industria de producție.

 

Sistemele MOBOTIX sunt fabricate în Germania, din materiale de calitate înaltă fiind recunoscute pentru fiabilitatea lor. Camerele inteligente MOBOTIX au o durată medie de funcționare optimă de peste 9 ani, pot fi utilizate în cele mai dificile condiții și sunt recunoscute pentru securitatea cibernetică excelentă. Toate elementele sistemului sunt securizate folosind criptarea, conexiuni sigure, certificate digitale și parole puternice, asigurând trasabilitatea acțiunilor utilizatorilor și conformitatea cu reglementările legale pentru protecția datelor.

 

*****

Zona 4 de reclame